Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2023 14:28 - Жените в политиката-исторически следи
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4546 Коментари: 8 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Някои се отнасят с пренебрежение към ролята на жената в политиката?
Тя имала друга задача, да ражда и да гледа деца! Явно не знаят примера за една Зеландка, която водеше бебето си в министерството и го кърмеше, докато те, мъжете -министри,  се надпреварваха да и докладват!?  Правилно, докато тя си губи времето ,  да им слуша глупостите, поне да свърши нещо полезно, да нахрани бебето!

Или  пък зер Лайен! Седем ги е наредила и всички мъже я гледат в очите предано, като някое четирикрако!?  Какво ще им нареди?
Жалко ,че не се е родила по Хитлерово време! Щеше да му е дясна ръка и глупостите ,които е сътворил той, щяха да са избегнати и всички щяхме днес да манифестираме в прослава на Четвъртия Райх!
Момент, тук работата намирисва и на история, май!?

Ами, разбира се Историята я пишат политиците и за папагалите остава само да я  научат наезуст  и повтарят! Колкото по- добре я повтарят, толкова по- добри историци са!

Днес коментирах нещо за хубавото Ленче, че се сетих и за каката и-Хубавата Елена! Море, че тя е Джомолунгма на жена, всички древни гърци, водещи се за мъже , са и били в краката !
Заради нея водили десетгодишна война, най- известната война в цялата история на света!  Какво излиза, че всички древни гърци  заедно, нямат акъл колкото нея, щом ги води за носа!? Аз отдавна подозирам гърците ,че не страдат от наличие на акъл, но това красноречиво доказателство, кой знае защо, ми се е изплъзвало!? Ега ти и серсемите, десет години да се убиват за една жена? Какви гении, какви творци на цивилизацията, това са кръгли идиоти И който разправя, че те са  създали цивилизацията и той е като тях! Бетер даже!

Може би е някакво изключение казаното дотук, да не сме крайни?
Изключение ли? Да пропуснем майката на Александър, родила от Зевс, преобразен на змия-Александър и да отидем дирекно при Оливия или Ливия, жената на Август! Тя едно дете не е родила на Август, с изключение на умрялото като пеленаче, но такава отровителска шетня е спретнала сред наследниците му, че 50 години след смъртта му е нямало човек от  неговия рода ,  който  да седне на престола му!?
Че е била и колежка- химичка !Специалист по отровни смеси Такъв коктейл инжектирала в любимите смокини на Август, че и той скоропостижно се споминал! Можел ли е човекът  да знае, че любимата му разбира от отрови и спринцовки?
Че и правнучката и Агрипина Младата и тя овладяла занаята и и т размахала , постфактум, косата на смъртта в двореца! Говорим за политически изяви, как ликвидират действащи или потенциални императори, но и Юлия -единствената дъщеря на Август и Месалина не им отстъпват в проявите си, въпреки ,че са курвенски , общо взето! Но на елитни проститутки! Даже Месалина поставила рекорд, който нито една проститутка, вече две хиляди години ,не е успяла да подобри!

Впрочем, твърди се за  една друга,  известна жена в политиката, Екатерина Велика, че го е подобрила, но дори и да е било така, не е пред свидетели и не е потвърден рекорда! Неофициален е, един вид!

Ние къде сме сред тези велики жени, имат ли те наша конкуренция Правят се намеци, за жената на Калоян, по известна като куманката, че е била доста напред в материала, например, грижела се за храната на Бодуен, да не заслабне  в килията си! Имало ли е или не нещо, но Калоян кани на прием и Бодуен в двореца и там го съсича показно!?  Намекът е ясен, такъв баджанак не иска!

За други, ни съм надавал ухо на клюките, но две наши Елени се набиват на очи!
А сакън бе и ние ли сме такива тъпанари, като гърците, да ни водят двете. за носа? Голям резил, ако е такава работата!

За първата, то не бяха суперлативи, най-красивата във Великото Народно Събрание и така нататък..... Някои ,по- разсеяни и отнесени депутати, нищо чудно, да са загубили в залата портфейлите си и до днес да ги търсят?Но, уви!

А и един куриоз от времето но НСДВ  Води един от царистите една засукана мома при царя, да види колко е умна и да я назначи за министърка на културата!?  Царят слуша, гледа ,  пак слуша, пак гледа и накрая отсича- Хубава е Петканов, хубава е!
Тъй де, хубостта и засенчила ума и и следа не останала от него!

И да не става банално, накрая едно свежо, младо и то Ленче
Младо ,ама ачигьоз и  много вещо !И в дескриптивна геометрия да го бутнеш, тутакси ще ти спретне чертежите, че и ще ти обясни след това, кое, какво е? И накъде отива!

Чуди се един приятел, защо тя има място в политиката , а на него му казват, да се маха, всичко е заето вече! Иза правостоящи няма мегдан!

Сега, на вас оставям да откриете причината, защо хубавото Ленче има запазено място във вагона на политическия влак, а моят приятел го таксуват като безбилетник и още от стъпалото го избутват от вагона и му казват да се маха !

И повече да не се е вестнал, защото има и друга страна на отпращането!Да не се запознае и с нея?



Гласувай:
26



1. leonleonovpom2 - Здравейте!
24.04.2023 19:54
Някои да не разберат криво ролята на Ливия в дейността на Август?
Той ,реално , е създателят на империята и е всепризнат като най велик император! Името му е титла/ Август/ и въпреки ,че лично няма значителни военни успехи, военните дела се водят от приятеля му и зет Агрипа, той е боготворен и пример на владетел е!
Но той за всичко се е съветвал с Ливия, относно държавните дела Тя е имала последната дума И се е проявила като мъдра жена! Не му е давала грешни съвети , грижела се е за авторитета му, не го е злепоставяла!
Впрочем, проявите и на отровителка са продиктувани от желанието си да разчисти пътя на сина си Тиберий, на когото Август не е биологичен баща , към властта! А той и се е отблагодарява подобаващо, както и Нерон - на Агрипина Младата
Десет години не я посещава и не присъства на погребението й!
Няма ненаказано добро!
цитирай
2. kvg55 - leonleonovpom2,
24.04.2023 22:10
На страница 63–та в Ктигата съв написал : Жените в политиката – "Тайфуни с нежни имена".
цитирай
3. iw69 - Често
25.04.2023 00:44
когато жени се издигнат много високо става страшно.
Те постоянно мислят, че трябва да се доказват и стават непоносими.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
25.04.2023 00:51
2. kvg55 - leonleonovpom2,
24.04 22:10
На страница 63–та в Ктигата съв написал : Жените в политиката – "Тайфуни с нежни имена".
цитирай

Изтрий

Да,формата не се покрива със съдържанието! Последното надминава очакванията!
Понякога, необяснимо!?
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
25.04.2023 00:56
3. iw69 - Често
00:44
когато жени се издигнат много високо става страшно.
Те постоянно мислят, че трябва да се доказват и стават непоносими.
цитирай

Изтрий

Да, имат комплекс, че не са приети сериозно, а на майтап и затова са винаги нащрек!
Мен не ме е притеснявал фактът, че началник ми е жена !
А, даже беше добре дошло! Това означаваше пълна независимост и свобода в действията! И ми бе казано лично-имаш пълна свобода на действие, защото ти вярвам!
Иди, предавай такъв човек , с фалшиви изпълнения!?
цитирай
6. gardener - Здравейте,
25.04.2023 08:44
Интересна тема. Видовото разнообразие при приматите и хората е ограничено. Някой от популациите имат и допълнителни гени от денисовци, австралопитеци или неандерталци..., доколкото може да се открие генетичен материал на 50 хил. години и повече, т.е. не мисля, че може, а си е обикновена "научна" схема за цоцане на пари от наивните държавници и богати спонсори. Та, в бъдеще човечеството ще се смеси още повече на фона на глоблизацията и ще има осреднен човешки индивид - междурасов, това след 1000 години, Но винаги - мъжете ще имат един генетичен прамъж за баща и хиляди разнообразни майки, а жените - обратно, хиляди бащи като предци и само една като стрела първа баба... (това и аз не го вярвам, но звучи интересно) ако всичко върви без особени сътресения. На този фон - жената не се отличава по нищо от мъжете, еволюционно, разбира се е имала други задачи - да е достатъчно приемлива за да износи и отгледа няколко деца. Следва определен подбор и отбор, който върви по тази линия - деца, няколко успешни бременности, да не е изрод и да ги отглежда грижовно, да може да "върти" пещерата или дома... Това е ясно на всички, следва обществените или традиционни ценности на племето, общината или държавата - в тази посока се проявява, нейното обществено значимо поведение, основаващо се ред изисквания - понякога силно затворени от типа на харема, а понякога - силно насочени навън, като във Византия с онази ... актриса(приемливо професионално название за проститутка). Същите предизвикателства има и към мъжете, разбира се, но само във вече уредените общества, които произвеждат излишък, отнеман от елита, жената може да получи някаква не само полова, но и свобода на изявата. Половата изява е основна, примерно Мохамед се "жени" за около 30 години по възрастна жена, такава, която може да си го позволи - вдовица. Та, винаги е имало модел за сексуална жена, която може да вдигне всеки член - от подрастващия до старческия, за това се създава институцията на гейшите или одалиските - едните за тези, които могат да си ги позволят, другите за тези, които могат да си ги вземат в къщи. Та, за финал, добрата проститутка или гейша или одалиска или дори християнска и морална жена са функция на разкоша.Приятен ден
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Гарденер!
25.04.2023 10:01
Интересна тема отвори! Баба ми, по линия на майка ми, бяха 12 деца-живи! Бях дете и ги познавах Най- голямата сестра на баба ми гледала детето си с това,на майка си- последното С няколко месеца по-малко от нейното!
Къщата ,в която са отгледани, беше с две стаи Едната- за родителите и най- малките деца, другата -за останалите И кухня с всекидневна....
Баща ми - бяха пет братя и сестра, но три починали като бебета
Тук имам наблюдение Официално беше матриархат Всички бяха събрани в една къща- голяма
Властваше баба ми!Дядо ми беше получил удар, когато погрешно получил телеграма ,че баща ми и брат му са убити на фронта Всички я слушаха, без да възразяват Дори и баща ми, който прекъснал следването си, за да спасява имота, няма кой да го поддържа И беше успял

Но понякога прескачаха искри Бях малък, но ме впечатляваше това Баба ми не тръгваше да спори или убеждава Казваше само- Това, да бъде така, нареди баща ти!
Край, сърдития даваше кръгом и отиваше да изпълнява!
Веднъж баба ми ми дръпна ухото, защото пресяках оживената улица-бил съм на четири години, като изтича между колите, да ме прибере!
Плаках и по детски казах ,че ще кажа на баща ми, да я набие?
Тя се засмя и кажа ,че довечера и на него ще дръпне ухото, затова че не ме е научил да слушам!
Тази смесица на матриархат с патриархат беше нещо велико!
Другата ми баба беше нежна и крехка, но много пъргава жена! Дядо ми беше исполин Но, като му подвикне по име, Мито, смаляваше се и изпълняваше Страхотно семейство бяха! И родовете бяха здрави
Истински Българи!
Като бил пленник, един английски офицер в Кайро го искал за зет Казал му, дъщеря ми те харесва, скоро ще ви освободим, вместо за България, ако си съгласен, тръгваш за Англия! Решавай!
Писал на родителите си Отговорът бил кратък Прави, каквото решиш!
Нещо се пречупило в него
Казал на майора, не може да остави родителите си и България!?
Посрещнат за това, като герой при завръщането си!
Къде сега такива Българи?
Веднъж го попитах, не съжалява ли ? Казваше, че щял да бъде лорд Джеймс! Майорът бил благородник! Не, защото нямало да се познаваме!
цитирай
8. zaw12929 - жена в политиката- неочаквани о...
27.04.2023 08:04
жена в политиката- неочаквани обрати-мартенско
време

пример бсп женски лидер и ход назад
цитирай
9. leonleonovpom2 - 8. zaw12929 - жена в политиката- ...
27.04.2023 08:59
8. zaw12929 - жена в политиката- неочаквани о...
08:04
жена в политиката- неочаквани обрати-мартенско
време

пример бсп женски лидер и ход назад
цитирай

Изтрий

Да, казал го е Шекспир, с няколко думи само и при това изчерпателно:
"Непостоянство, твоето име е жена!"
Кратко, точно, ясно!

Хубав ден!
цитирай

Редактирай | Изтрий
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9134055
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031